11 مرداد 1395 - 16:21 شناسه خبر: 4500 نسخه چاپی

شجاع الدینی، مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهادکشاورزی تاکید کرد

لزوم پررنگ‌شدن نقش بخش خصوصی در استانداردسازی موادغذایی

لزوم پررنگ‌شدن نقش بخش خصوصی در استانداردسازی موادغذایی شجاع الدینی، مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهادکشاورزی تاکید کرد
مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر ضرورت پررنگ شدن و تقویت بخش خصوصی در بحث استانداردسازی اشاره کرد و افزود: باید به جای ...

مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر ضرورت پررنگ شدن و تقویت بخش خصوصی در بحث استانداردسازی اشاره کرد و افزود: باید به جایی برسیم که همانند سایر کشورهای جهان، دولت تنها نقش نظارت و تولی گری در امور را داشته باشد و بر این اساس  بخش خصوصی می‌تواند به تولید بر اساس استانداردها بپردازد و استانداردسازی موادغذایی را خود بر عهده داشته باشد.

به گزارش سازمان استاندارد، محمد شجاع الدینی که در جلسه دستورالعمل صدور، تجزیه، تعلیق، رفع تعلیق و ابطال پروانه کاربردی نشان حد مجاز  آلاینده‌ها محصولات کشاورزی که در سازمان ملی استاندارد برگزار شد، سخن می‌گفت با تاکید بر اینکه بازرسی، نمونه برداری و ارسال به آزمایشگاه باید توسط شرکت‌های خصوصی انجام شود، بیان کرد: با بهره گیری از فناوری اطلاعات ضریب دقت و سرعت تولید و نظارت افزایش پیدا  می کند.

مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهادکشاورزی، انجام امور وزارت جهاد کشاورزی در بستر فناوری اطلاعات را از اقدامات انجام شده برشمرد و گفت: عرضه محصول با کیفیت بهتر از دیگر اقدامات وزارت جهادکشاورزی محسوب می‌شود.

محمد شجاع الدینی ادامه داد: سازمان ملی استاندارد حساسیت خاصی بر موضوع سلامت غذا دارد. بدون شک اگر به موضوع سلامت محصولات غذایی به صورت ملی نگاه نشود، همیشه خلاءهای دراین خصوص وجود خواهد داشت.

وی اضافه کرد: خوشبختانه در حال حاضر همکاری‌های مناسبی بین سازمان ملی استاندارد، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت در خصوص تضمین سلامت غذای مصرفی مردم  وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در حوزه محصولات دامی  از مرحله تولید تا مصرف زنجیره مناسب نظارتی وجود دارد ولی در خصوص محصولات خام کشاورزی در این نظارت‌ها خلاء‌هایی احساس می‌شود.

وی افزود: البته زنجیره کامل نظارتی بر محصولات دامی به این معنا نیست که هرگز در این حوزه اشتباه و اشکالی ایجاد نمی‌شود؛ چراکه هیچ سیستمی صددرصدی و کامل نیست.

این مسئول گفت: درحال حاضر محصولات کشاورزی که به صورت تازه به بازار عرضه می‌شوند بیشترین ریسک مصرف را دارند.

مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهادکشاورزی گفت: هرچند برای سلامت سازی این محصولات نیز اقدامات درخور توجهی انجام گرفته ولی هنوز پوشش کافی دراین زمینه وجود ندارد.

وی ابراز کرد: برای اصلاح این روند در مرحله اول کشاورزان باید نسبت به استفاده از کودهای شیمیایی برای پرورش محصولات خود حساسیت داشته باشند.

وی توضیح داد: باید شرایطی ایجاد شود که محصولات زراعی، باغی، خام زراعی و گلخانه‌ای به صورت کاملا سالم به دست مصرف کنندگان برسند.